La llei europea diu que Irish Water és per sempre

La llei europea diu que Irish Water és per sempre L'edifici d'Irish Water a Talbot Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Diuen que l'amor etern dura fins que s'acaba però Irish Water, la controvertida empresa pública que s'encarrega de tot allò relacionat amb la distribució de l'aigua i que des de la seva creació ha estat una font inesgotable de polèmica, sembla que durarà per sempre; potser no la companyia com a tal però si el fet d'haver de fer pagar al consumidor en funció del seu consum. Fins fa un any l'aigua per a particulars havia estat sufragada via impostos generals.

Però com que després de les eleccions del passat 26 de febrer Irish Water ha estat un dels punts insalvables en les negociacions entre els històricament antagònics Fine Gael, partidari de mantenir les coses tal com estan, i Fianna Fáil, partidari de suprimir el rebut de l'aigua, la companyia va sol·licitar assessorament jurídic independent. La resposta va arribar ahir i diu que, amb la llei europea a la mà, Irlanda està obligada a fer pagar pel consum d'aigua i no es pot fer enrere.

De tota manera, la majoria dels partits fins ara a l'oposició han restat credibilitat a l'assessorament. En aquest sentit, un portaveu del Fianna Fáil ha assegurat que la directiva europea no obliga Irlanda a fer pagar pel consum d'aigua i que troba paradoxal que Irish Water ho accepti tan ràpidament quan va posar en dubte la resolució de l'Eurostat quan va determinar que era una empresa estatal a causa de la seva dependència al finançament públic.

Per la seva banda, Lynn Boylan, eurodiputada del Sinn Féin, ha acusat Irish Water de filtrar la informació interessadament a fi de condicionar l'agenda política del moment i és que si l'assessorament fos correcte, el Fianna Fáil es trauria del damunt la llosa que suposa la seva promesa electoral de suprimir Irish Water i podria pactar amb el Fine Gael adduint que la seva promesa no és possible.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/1M0PST5

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt