Cotització a l'alça del passaport irlandès pel Brexit

Cotització a l'alça del passaport irlandès pel Brexit L'Oficina de Passaports a Dublin / Foto: Liffey

El referèndum que tindrà lloc el proper 23 de juny al Regne Unit sobre la sortida o no de la Unió Europea, el Brexit, ha fet disparar les sol·licituds de passaport irlandès tant a Irlanda del Nord com a la Gran Bretanya, una circumstància que ha obligat l'Oficina de Passaports a alertar els qui tinguin intenció de sol·licitar-ne un perquè el temps d'espera per al primer passaport ha passat de vint dies a quatre setmanes, o fins a set setmanes si es gestiona mitjançant l'ambaixada d'Irlanda a Londres.

Si bé l'Oficina de Passaports no demana a la gent informació sobre la causa de la sol·licitud, tot indica que hi ha molts ciutadans britànics que voldrien mantenir la ciutadania de la Unió Europea en cas de Brexit i l'opció irlandesa és la més fàcil per a uns sis milions de persones, que són els que s'estima que compleixen els requisits per a obtenir un passaport irlandès de manera automàtica.

En aquest sentit, el que cal, per als habitants de la Gran Bretanya, és tenir un pare o una mare irlandesos independentment d'on hagi nascut aquest pare o mare, o tenir un avi o àvia irlandesos i estar inscrit al registre irlandès de naixements a l'estranger; el darrer cas és el dels besnéts d'irlandesos, que han d'haver estat inscrits en aquest mateix registre pels seus pares en el moment del naixement. Pel que fa a Irlanda del Nord, qualsevol ciutadà pot sol·licitar el passaport irlandès. Els dos països permeten de tenir doble nacionalitat.

Font: Irish Times

URL curta: bit.ly/236zEPR

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt