El President Higgins es recupera envoltat de milicians libis

Després de ser operat d'una lesió al genoll que va fer-se fa un any durant una missió humanitària a Colòmbia, el President Higgins es recupera al Bon Secours Hospital de Galway envoltat de set milicians libis. I no és que facin guàrdia sinó que són a Irlanda per ser tractats de les seves ferides perquè al seu país no hi ha el material mèdic necessari després dels vuit mesos d'enfrontaments que van fer caure el règim de Gaddafi.

Aquests set milicians formen part d'un grup de catorze persones que van ser traslladades a diversos hospitals irlandesos gràcies a la gestió de l'Oficina Líbia de Sanitat a Irlanda, organització creada durant el conflicte, que no només té cura de la part mèdica sinó també de la part de benestar dels pacients. Així doncs, els ha posat a la seva disposició ordinadors portàtils i telèfons mòbils per no perdre el contacte amb els seus familiars.

La comunitat líbia resident a Irlanda es va involucrar molt en l'alçament contra Gaddafi i la seva participació va anar in crescendo: la seva primera aparició en públic va ser durant una minoritària manifestació al dublinès O'Connell Street; després van arribar notícies que hi havia libis residents a Dublin que comandaven milícies rebels i finalment l'anunci que dues persones residents a Irlanda havien estat nomenades ministres del govern provisional.

Font: Evening Herald 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt