Dos ministres del nou govern libi són irlandesos

Durant els enfrontaments armats contra les tropes fidels a Gaddafi va sorgir la curiosa notícia que hi havia diversos irlandesos originaris del país nord-africà que aprofitant que havien anat de visita, a un casament o durant les vacances d'estiu, van unir-se al bàndol rebel, fins i tot a un cert nivell jeràrquic comandant alguna de les milícies que van ocupar Trípoli.

Ara s'ha sabut que la propera ministra de Sanitat de Líbia serà la doctora Fatima Hamroush, nascuda a Benghazi fa 53 anys però de nacionalitat irlandesa i que des de l'any 2000 treballa al departament d'oftalmologia de tres hospitals: el de Nostra Senyora de Lorda a Drogheda (Comtat de Louth) i als dublinesos Beaumont i Mater Hospital.

El seu pare va ser empresonat el 1969 just després del cop d'Estat de Gaddafi i fa 15 anys, veient el pa que es donava al seu país, la doctora va decidir canviar d'aires i venir a Irlanda amb els seus quatre fills a l'espera que la situació en relació als drets humans a Líbia millorés. La darrera vegada que va visitar Benghazi va ser el 2006 i des de llavors no hi havia tornat perquè el règim libi la tenia fitxada.

Fa unes setmanes va enviar el seu CV al govern de transició i ara ha rebut l'encàrrec de gestionar el ministeri de Sanitat. Segurament, el fet d'haver militat i presidit diverses organitzacions humanitàries com l'Ajuda d'Emergència Líbio-irlandesa també hi ha ajudat. Es preveu que assumeix el càrrec el proper dilluns.

L'altre ministre irlandès serà el d'Ensenyament, Fathi Akkari, professor al Tallaght Institute of Technology (Dublin 24).

Font: Irish Independent 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt