Només un signe de puntuació diferencia els eslògans de dos candidats

Mirant el material de campanya utilitzat pel candidat confirmat pel Fine Gael Gay Mitchell i la precandidata independent Mary Davis hom se n’adona que tenen exactament el mateix eslògan i l’única diferència és una coma en lloc d’un punt. “PRIDE AT HOME, RESPECT ABROAD” per Mitchell i “PRIDE AT HOME. RESPECT ABROAD.” per Davis.

Evidentment ja han començat les investigacions per saber qui va ser primer però de moment no està molt clar i tothom escombra cap a casa. Segons els responsables de campanya de Davis, el 23 d’agost van acabar d’enllestir els cartells tot comprovant que l’eslògan no aparegués en cap lloc relacionat amb Mitchell. La web de Mitchell amb la frase compartida va anar online el 26 d’agost.

Així doncs, tot apunta que només es disposa de proves físiques des de finals d’agost però segons un portaveu de Davis, la precandidata ja va parlar d’aquest eslògan al mes de maig quan Mitchell encara no havia anunciat la seva candidatura. I Mitchell diu que havia parlat del “Pride Home. Respect Abroad” des de principi de juliol.

Pel que fa al significat de la frase, el que es pretén és aixecar la moral dels irlandesos i que recuperin l’orgull perdut per la humiliació d’haver rebut ajuda econòmica internacional (Pride Home) i que Irlanda torni a ser un país respectat a nivell mundial (Respect Abroad).

Fa unes setmanes, Seán Gallagher, un dels precandidats independents, va proposar de fer un fulletó electoral conjunt amb informació de cada candidat i enviar-lo dins d’un mateix sobre per estalviar costos, el que segurament no esperava era que fins i tot s’utilitzés el mateix eslògan, fet que en principi ni augmenta ni disminueix la despesa electoral.

Font: The Journal.ie 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt