El candidat del Labour Michael D. Higgins encapçala les enquestes

Quan manquen poc menys de dos mesos per a les eleccions presidencials del 27 d’octubre, el candidat del Labour Michael D. Higgins encapçala les enquestes amb un suport del 32% dels enquestats seguit a una certa distància pel candidat del Fine Gael Gay Mitchell amb un 24%. Els altres candidats confirmats són els independents Mary Davis amb un 13% i Seán Gallagher amb un 11%.

La nota curiosa de la cursa electoral continua sent el senador David Norris que malgrat no presentar-se als comicis hi ha un 18% dels enquestats que diuen que el votaran. Norris va retirar-se quan encara no era candidat oficial per la polèmica sobre l’ús de paper amb la capçalera del senat irlandès demanant al govern d’Israel l’alliberament del seu ex, que estava empresonat per haver mantingut relacions sexuals amb un menor.

De moment, però, fa la sensació que la intenció de vot dels irlandesos podria canviar radicalment si d’aquí al 28 de setembre, data límit per poder presentar-se a les eleccions, sorgeix un candidat mediàtic com va passar amb el conegut presentador televisiu Gay Byrne que liderava les enquestes sense haver dit que es presentava; finalment, tot i disposar del suport del Fianna Fáil per ser nomenat candidat va declinar l’oferta.

També s’haurà de veure si el Sinn Féin posa un nom a les butlletes electorals (ballot paper) però primer hauria de rebre el suport d’alguns membres independents del parlament atès que no arriba al nombre mínim de 20 diputats i/o senadors que es necessiten per poder nomenar un candidat. 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt