El Bertie Bowl, paradigma de la història recent d’Irlanda

A principi de la dècada passada el llavors Taoiseach Bertie Ahern va entossudir-se en que Irlanda havia de tenir un estadi multiusos que fos l’enveja de tothom i que seria utilitzat sobretot per les seleccions nacionals de futbol i rugbi. Malgrat que el nom d’aquest projecte era Stadium Ireland la premsa el va batejar com a Bertie Bowl (la tassa d’en Bertie).

L’estadi, situat a la zona d’Abbotstown (oest de Dublin), havia de tenir una capacitat per a 80.000 espectadors i formava part del projecte d’organitzar l’Eurocopa del 2008 juntament amb Escòcia. La causa principal perquè finalment es desestimés la seva construcció va ser l’increment del cost previst dels 280 milions d'euros inicials fins als 1.100, fet que el va fer inviable.

Els terrenys de 320 acres per desenvolupar l’estadi així com altres promocions immobiliàries van pagar-se a entre 100.000 i 200.000 euros per acre però només va tirar endavant el projecte del National Aquatic Centre, que fa temps que té problemes per defectes de construcció.

La resta d’acres van llogar-se a pagesos perquè el preu de venda era de 10.000 euros i hauria estat un negoci ruïnós. El llogater és l’empresa productora i comercialitzadora de patates Keoghs que farà la collita ara al setembre i que segons els veïns de la zona, és la primera vegada a la vida que veuen algú treballant aquests camps.

Un dels projectes estrella de Bertie Ahern i segons les seves paraules “una de les coses que més se’n penedia de no haver dut a terme” convertit en un camp de patates. Tota una plasmació de la història recent d’Irlanda.

Font: Irish Independent 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt