Jocs malabars del Fianna Fáil amb el rebut de l’aigua

Jocs malabars del Fianna Fáil amb el rebut de l’aigua Promesa electoral del Fianna Fáil / Foto: Liffey

Després del llarg període de vacança estival el Parlament ha tornat a l'activitat i ho ha fet recuperant els temes que van quedar pendents fa uns mesos, com l'abolició del rebut de l'aigua. En aquest sentit, el Sinn Féin ha presentat una moció demanant que tant l'aigua com la infraestructura de distribució es sufragui mitjançant impostos generals, bàsicament, com es feia fins abans de la creació de la polèmica i controvertida Irish Water.

Si es fa un cop d'ull a l'hemeroteca, sobretot durant la campanya electoral del mes de febrer passat però també un cop celebrats els comicis, es pot veure com el Fianna Fáil demanava l'abolició del rebut de l'aigua i aquesta va ser una de les línies vermelles a l'hora d'abstenir-se per tal de permetre al Fine Gael de formar govern amb diversos diputats independents.

Tanmateix, per aquelles coses de la política i per la tendència dels partits a diferenciar-se els uns dels altres, ara el Fianna Fáil votarà en contra de la moció del Sinn Féin, és a dir, que està a favor d'abolir el rebut de l'aigua però vota en contra de l'abolició. El Fianna Fáil ha justificat la seva posició afirmant que primer vol que la comissió parlamentària creada per estudiar el tema dictamini el curs a seguir.

Per la seva banda, el Sinn Féin ha aprofitat la contradicció per riure's una mica del Fianna Fáil, a qui li disputa l'electorat amb conviccions més republicanes, tot acusant-los de partidistes i de tornar a la seva vella política de l'ambigüitat, una estratègia que sempre li ha donat un gran rèdit. Fins i tot la diputada Louise O'Reilly ha bromejat dient que el Fianna Fáil té més posicions que el Kama Sutra.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2dt30oX

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt