Ressaca del Budget: només un diputat de l’oposició

Ressaca del Budget: només un diputat de l’oposició El Dáil buit (arxiu) / Foto: Oireachtas via FB

Dimarts va ser el “Budget Day”, un dels dies més importants de l'any al Dáil, la cambra baixa del Parlament, i és que és aquest dia quan el ministre d'Economia presenta el pressupost per a l'any següent, tot i que algunes mesures, com l'increment del preu del tabac o de les begudes alcohòliques, entren en vigor la mateixa mitjanit del Budget Day.

Aquest dia el Dáil es vesteix de gala i hi és tothom, que aplaudeix les mesures anunciades pel ministre o les protesta, tot depèn de l'afiliació política. Enguany, a grans trets, la majoria de ciutadans millorarà una mitjana de 5 euros setmanals, bé en reducció d'impostos a pagar o bé en increment de subsidis. Així doncs, aquest pressupost ja se'l coneix popularment com el dels 5 euros.

Al dia següent els ministres van passant pel faristol per tal d'explicar amb més detall les partides destinades al seu departament però això ja no interessa tant i la majoria de diputats ja no hi van; gairebé es podria dir que estan farts de pressupost. En aquest tema de l'absentisme de vegades la situació esdevé surrealista i per exemple, ahir al matí, la ministra de Justícia, Frances Fitzgerald, va detallar el pressupost davant de només un diputat de l'oposició, Jim O'Callaghan, portaveu de Justícia del Fianna Fáil.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2e37aji

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt