El Seanad diu que el Dáil no li dóna gens de feina

El Seanad diu que el Dáil no li dóna gens de feina Les butaques del Seanad / Foto: Robin Hanan (Wordpress)

El Seanad, el senat irlandès, té fama de ser un cementiri d'elefants on hi van a parar la gran majoria dels que no aconsegueixen o perden l'acta de diputat per al Dáil, la cambra baixa, és a dir, com una jubilació daurada o premi de consolació en què no es treballa gaire. A més, durant els darrers mesos la situació s'ha agreujat perquè el Dáil, que és qui li passa les proposicions de llei al Seanad per tal que les revisi, no ha generat gaire legislació.

Així doncs, durant les tres darreres setmanes els senadors només han passat vuit hores i quinze minuts revisant lleis i trenta-tres hores presentant mocions i fent parlaments. Amb aquest panorama alguns senadors, com Mark Daly, del Fianna Fáil, s'han queixat de la poca activitat del Dáil, que de retruc fa que encara n'hi hagi menys al Seanad.

També Kevin Humphreys, antic diputat i ara reciclat a senador després de perdre l'acta de TD en la desfeta electoral del Labour al febrer, ha reconegut que la inacció del govern fa que els senadors no tinguin res a fer. Per la seva banda, Martin Conway, del Fine Gael, ha afirmat que la situació és molt frustrant i que la nova política hauria de suposar més legislació, no menys.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2dTh4pJ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt