El Seanad anirà a un museu durant uns quants mesos

El Seanad anirà a un museu durant uns quants mesos L'interior del Seanad / Foto: Wikipedia

Ara fa tres anys el govern volia eliminar el Seanad, la cambra alta del Parlament, i convertir-lo en una peça de museu... en sentit figurat, perö la cosa no va sortir com s'havia previst i els ciutadans, per tal de dur la contrària al govern i malgrat que una gran majoria el veia totalment prescindible, van decidir mitjançant un referèndum que volien mantenir aquesta institució. Així doncs, aquí continua, tot i que sense gaire feina segons van queixar-se alguns senadors recentment.

Si el govern no va poder enviar el Seanad al museu de la història ara sí que ho faran les obres de remodelació de la cambra, situada al sector d'estil georgià del complex de la Leinster House, que amb el pas dels anys ha quedat una mica antiquada i li caldria un bon un repàs per tal de conservar-la per als futurs inquilins d'aquest cementiri d'elefants.

En aquest sentit, durant els divuit mesos que es preveu que durin els treballs el Seanad es reunirà a la Sala de Ceràmiques del Museu Nacional, que queda just al costat, una opció que no ha agradat gens a An Taisce, ens públic que s'encarrega de preservar el patrimoni estatal. Segons An Taisce, l'edifici del museu és una estructura protegida que no pot patir alteracions per tal d'acomodar els senadors, amb l'agreujant que no s'ha sol·licitat cap permís d'obres.

Per la seva banda al Museu Nacional ja li va bé perquè ha acordat que un cop enllestida la nova cambra alta el Seanad es farà càrrec del cost de remodelar la Sala de Ceràmiques i convertir-la en una sala d'exhibicions per a ús del museu, a més d'instal·lar-hi un ascensor. Seán Ó Fearghail, president del Seanad, ha assegurat que en tot moment es respectarà la integritat del Museu Nacional en el seu conjunt.

Font: Newstalk

URL curta: bit.ly/2eY0J15

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt