L'ex-Taoiseach Cowen tornarà a quedar retratat

L'ex-Taoiseach Cowen tornarà a quedar retratat Brian Cowen a la Casa Blanca / Foto: Wikipedia

En l'entorn polític irlandès és tradició d'encarregar un quadre del Taoiseach (primer ministre) sortint, tot i que en cas que continuï de diputat o en la política activa el més normal és que el quadre no s'encarregui fins a uns dos anys després que el retratat ho deixi definitivament. Així ha estat amb la majoria dels onze primers Taoisigh (plural de Taoiseach), de W. T. Cosgrave fins a Bertie Ahern, amb algunes variacions, com en el cas d'Ahern, que va tenir el retrat enllestit cinc anys abans de dimitir per corrupció.

Tanmateix, en el cas de Brian Cowen, el dotzè a ocupar el càrrec i un dels màxims responsables del desastre econòmic que va deixar Irlanda en fallida, durant uns anys com a ministre d'Economia i després tres anys com a Taoiseach, l'espera ha durat una mica més del que seria habitual, gairebé sis anys, no se sap si és perquè amb la seva gestió ja havia quedat ben retratat o perquè no el volien veure ni en pintura.

Així doncs, el departament del Taoiseach, que és qui s'encarrega de fer la gestió i que no ha donat cap explicació sobre el retard, ha informat Cowen que quan li vingui bé passi a seure que li faran un retrat; en cas que no pugui anar-hi en persona li han demanat que els enviï una fotografia i que ja s'espavilaran. Tot el procés podria durar fins a divuit mesos i un cop acabat el penjarien a les parets de la Leinster House, la seu del Parlament, al costat dels retrats dels seus onze predecessors.

Font: Irish Times

URL curta: bit.ly/2j3m5j2

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt