Els preclearance de Dublin i Shannon acaten Trump

Els preclearance de Dublin i Shannon acaten Trump Rètol indicant el preclearance a l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

Els aeroports de Dublin i Shannon són dels pocs que hi ha Europa amb servei de US Preclearance, és a dir, que totes les formalitats administratives i de control per entrar als Estats Units es fan a Irlanda, per la qual cosa quan l'avió arriba a l'aeroport nord-americà ho fa com si fos un vol interior; d'aquesta manera s'evita la molesta situació de passar-se unes quantes hores en un avió i que després no et deixin entrar al país.

Tanmateix, ara, amb l'ordre de Donald Trump de no permetre l'entrada als Estats Units a ciutadans de Síria (indefinidament) i durant 90 dies als de l'Iran, l'Iraq, Somàlia, el Sudan i el Iemen ha posat en un compromís el govern irlandès que, d'una banda, vol mantenir el preclearance atès que genera trànsit addicional als dos aeroports irlandesos on n'hi ha, a més de no voler incomodar les autoritats nord-americanes, però que de l'altra, considera que aquesta mesura discrimina per raó de nacionalitat i religió, un fet que no encaixa a la Constitució irlandesa.

Per ara ja hi ha hagut una persona a qui s'ha denegat el pas al preclearance de Dublin però de moment no s'ha fet pública la seva nacionalitat. La prohibició d'entrada afecta els ciutadans dels països anteriorment esmentats encara que també tinguin la nacionalitat irlandesa. El departament d'Afers Estrangers no ha donat xifres sobre les persones amb doble nacionalitat que podrien trobar-se en aquesta situació però es calcula que, amb les nacionalitzacions massives dels darrers anys, n'haurien de ser milers.

ACTUALITZACIÓ: l'ambaixada nord-americana a Dublin ha puntualitzat que qui tingui doble nacionalitat podrà entrar als Estats Units amb el passaport irlandès o de qualsevol altre país (en alguns casos es requerirà visat) que no sigui un dels afectats per l'ordre de Trump.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2kItF03

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt