Augment de la pressió perquè Enda Kenny plegui

Augment de la pressió perquè Enda Kenny plegui Enda Kenny al Dáil / Foto: Oireachtas TV

L'enquesta publicada avui pel Sunday Independent revela que el Fine Gael, el partit del govern, continua perdent suport i ara la seva popularitat és del 25%; per contra, el seu etern rival, el Fianna Fáil, ja arriba al 33%, demostrant-se així que l'electorat ja ha oblidat que aquest partit, amb una política econòmica de deixar fer, va dur Irlanda a la fallida. De fet, el Fianna Fáil no tenia un suport tan alt des del 2008, just abans de l'esclat de la crisi quan tot semblava que eren flors i violes.

Així doncs, la pressió cap a Enda Kenny, Taoiseach i líder del Fine Gael, no ha parat d'augmentar i si primer només eren alguns diputats de segona fila (backbenchers) els qui en demanaven obertament el relleu, ara ja són figures de més renom dins del partit, tot i que ho fan d'una manera més subtil, no tan directa. L'enquesta del Sunday Independent també afirma que el 53% dels electors creuen que Kenny hauria de plegar mentre que un 25% creu que hauria de mantenir-se al càrrec.

Amb tot, com que la incertesa va començar fa molt de temps, ja fa mesos que circulen noms com a possibles substituts. En aquest sentit hi ha dos candidats que lideren les apostes: Leo Varadkar, ministre de Benestar Social a qui Enda Kenny sempre ha vist com el seu successor i que va ser el primer a sortir de l'armari, i Simon Coveney, ministre de Medi Ambient i Habitatge, que mai no ha amagat la seva voluntat de liderar el partit i el país.

URL curta: bit.ly/2mbqOg5

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt