Torna el debat sobre com s’ha d’anar vestit al Dáil

Torna el debat sobre com s’ha d’anar vestit al Dáil El Parlament d'Irlanda a Kildare Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

El tema ja s'ha tractat abans en nombroses ocasions sense que s'hagi pres cap decisió al respecte però ara, arran d'un informe encarregat per Seán Ó Fearghaíl, el Ceann Comhairle (president del Dáil, la cambra baixa), ha tornat el debat sobre si hi hauria d'haver un codi de vestir per als parlamentaris; de moment hi ha vigent una norma d'interpretació totalment lliure que diu que s'ha d'anar vestit d'una manera que dignifiqui el Parlament.

L'informe de 45 pàgines, que serà entregat properament als diputats, detalla les normes que hi ha a 40 parlaments d'arreu del món. De tota manera, la normativa varia molt segons el país i podria ser que només servís per a embolicar encara més la troca. Segons el document, hi ha 16 parlaments que no tenen cap codi de vestir concret sinó que només es demana d'anar vestit d'una manera formal i neta. En d'altres sí que hi ha un criteri molt estricte i fins i tot penalitzacions, com privació d'entrada o censura.

Ó Fearghaíl ha demanat l'informe després d'haver rebut diverses queixes per la indumentària utilitzada per alguns diputats, sobretot els de l'esquerra més radical, que en algunes sessions han vestit unes samarretes demanant la derogació de la vuitena esmena de la Constitució, que iguala els drets de la dona amb els del fetus i limita molt les possibilitats d'avortar fins i tot quan hi ha risc per a la salut de la gestant. Una altra icona és el diputat independent per Wexford, Mick Wallace, que sempre duu un polo de color rosa.

Font: The Irish Times

URL curta: bit.ly/2mSaJMe

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt