Kenny, el Taoiseach més longeu del Fine Gael

Kenny, el Taoiseach més longeu del Fine Gael Enda Kenny al Dáil / Foto: Oireachtas TV

Des de les eleccions del febrer del 2016, en què tot i guanyar va rebre el càstig de l'electorat, Enda Kenny ha aguantat força bé la pressió d'alguns membres del Fine Gael que volen que dimiteixi a fi de donar pas a una cara més nova; per ara, els dos candidats més ben situats per succeir-lo són Leo Varadkar, ministre de Benestar Social, i Simon Coveney, ministre d'Habitatge.

Arran de diversos escàndols que han afectat el seu govern la pressió ha augmentat durant els darrers mesos però sembla que Kenny fuig d'estudi i continua aferrat al càrrec. Com diu la dita qui dia passa any empeny i ahir va ser el seu 2.234è dia com a primer ministre de la República d'Irlanda, per la qual cosa ha esdevingut el Taoiseach del Fine Gael més longeu en haver superat John A Costello, que va ocupar el càrrec durant 2.233 dies a les dècades dels quaranta i cinquanta del segle passat.

De tota manera encara queda molt lluny d'alguns pesos pesants del Fianna Fáil com Eamon de Valera, el Taoiseach més longeu de la història i que va ocupar el càrrec durant 21 anys, gairebé el doble de temps que el segon classificat, Bertie Ahern.

Amb tot Enda Kenny continua allargant el mandat dient que deixarà el càrrec quan passi algun esdeveniment futur com la formació d'un nou govern al Nord o quan acabin les converses sobre el Brexit. Ara se li ha d'afegir una nova excusa, les eleccions al Regne Unit.

Font: Newstalk

URL curta: bit.ly/2ovMFjq

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt