El batlle de Derry passa de Carles d’Anglaterra

El batlle de Derry passa de Carles d’Anglaterra El barri del Bogside a Derry / Foto: Wikipedia

Dilluns passat les restes de l'huracà Ophelia van arribar a Irlanda en forma de forta tempesta que va causar moltes destrosses a tota l'illa, però sobretot a la meitat oest, on encara avui hi ha gent sense subministrament elèctric. Entre les ciutats afectades hi va haver Derry que, estant situada a l'extrem nord, va ser de les darreres a patir els efectes de l'Ophelia i divendres va rebre la visita del príncep Carles d'Anglaterra, que ja tenia previst d'anar-hi des dels aiguats de l'estiu.

De tota manera, l'hereu al tron britànic no va ser rebut pel batlle de la ciutat i membre del Sinn Féin, Maolíosa McHugh, malgrat que en altres ocasions alguns càrrecs d'aquest partit com Gerry Adams o Martin McGuinness han saludat membres de la reialesa britànica.

McHugh va justificar la seva negativa a trobar-se amb Carles d'Anglaterra pel fet que aquest darrer és coronel en cap del Regiment de Paracaigudistes Britànics, alguns membres dels quals van protagonitzar el Bloody Sunday, un dels episodis més mortífers dels Troubles que el gener del 1972 va acabar amb catorze morts quan es va disparar a uns manifestants al barri catòlic del Bogside.

Segons McHugh, encara hi ha alguns temes sensibles pendents que fan que una trobada amb Carles d'Anglaterra sigui considerada prematura. De tota manera, com a batlle de Derry i Strabane, McHugh va assegurar que està compromès amb la reconciliació i que vol arribar a la comunitat unionista, a banda de reconèixer la contribució feta per alguns membres de la reialesa britànica a l'hora de cercar la reconciliació i l'entesa.

Font: RTÉ 

URL curta: bit.ly/2gYmQHx

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt