El Nord cada cop més a prop de la direct rule

El Nord cada cop més a prop de la direct rule El Parlament d'Irlanda del Nord a Stormont / Foto: Wikipedia

Sembla que la possibilitat d'arribar a un acord per a formar un govern compartit al Nord cada vegada és més lluny i que Londres n'acabi assumint la gestió, mitjançant la “direct rule”, és cada vegada més plausible. Les eleccions van celebrar-se el dos de març i des de llavors, malgrat les diverses rondes de converses i l'allargament del termini, no s'ha avançat gens.

Els esculls principals de la negociació entre els unionistes del Democratic Ulster Party (DUP) i els republicans del Sinn Féin, liderats per Arlene Foster i Michelle O'Neill, respectivament, han estat l'equiparació dels drets dels parlants de gaèlic i l'esclariment de la “legacy”, és a dir, tots els assassinats comesos durant els Troubles que encara avui continuen sense haver-se resolt.

Una de les primeres conseqüències de la manca de govern a Stormont és que a petició del delegat britànic al Nord, James Brokenshire, Londres ja ha començat a preparar-los el pressupost per a l'any vinent. Si la situació no es desencalla en els dies vinents, Westminster no només prepararà els números sinó que es farà càrrec de tota la gestió.

URL curta: bit.ly/2z8xcyT

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt