Al Regne Unit la frontera amb el Nord no està clara

Al Regne Unit la frontera amb el Nord no està clara Frontera entre meitat Nord i Sud / Foto: Channel 4 via Twitter

Un dels principals esculls a les converses sobre el Brexit que duen a terme la Unió Europea i el Regne Unit és la frontera entre la República d'Irlanda i el Nord, que tothom vol que continuï igual que ara, és a dir, sense cap mena de control de passaports ni de mercaderies, però que hauria de canviar en cas que cada banda formés part d'una unió duanera diferent.

Com que tothom en parla, un equip del Channel 4 britànic va sortir al carrer a fi de copsar l'opinió dels ciutadans del Regne Unit; la majoria dels entrevistats no tenien una idea gaire clara sobre què s'hauria de fer però, a grans trets, la majoria era del parer que la situació ideal hauria de ser força semblant a la frontera invisible actual. En un cas extrem però, un dels participants va proposar que Irlanda abandonés la Unió Europea i així s'acabaria el problema.

Un altre exercici que Channel 4 va proposar als entrevistats va ser de dibuixar la frontera en un mapa on només hi havia la silueta de l'illa d'Irlanda; aquí la majoria es va guiar pel nom del territori sota administració britànica, Irlanda del Nord, i van traçar una línia que convertia tot el terç nord en britànic, incloent-hi el comtat de Donegal, que pertany a la República però que de sempre ha estat una font d'errors, fins i tot en mapes d'organismes oficials.

El cas més allunyat de la realitat va ser el d'una noia que, probablement pensant que l'illa es dividia a parts iguals entre nord i sud, va dibuixar la frontera al mig (foto), amb una línia que anava des d'un punt situat al sud de Dublin fins a un altre de situat al sud Galway i que deixava aquestes dues ciutats sota sobirania britànica. Vídeo de Channel 4 a sota.

Media

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt