S'acaba el crèdit i la barra lliure al bar de Dáil

S'acaba el crèdit i la barra lliure al bar de Dáil El Parlament d'Irlanda a Kildare Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

Després que l'any passat hagués de donar per perduts uns 5.500 euros de deute incobrable, amb un exmembre de la institució acumulant un import impagat de 943 euros, i de destinar molt de temps i recursos a perseguir parlamentaris que feien l'orni a l'hora de pagar pels dinars o les begudes consumides, el bar-restaurant del Dáil ha dit prou i a partir de final de març no fiarà a no ser que ses senyories signin un document autoritzant l'establiment de deduir el deute d'una targeta de crèdit/dèbit o del salari.

Amb el nou sistema, que s'ha retardat una mica arran de la gran nevada de fa dues setmanes, s'oferirà als deutors un còmode termini de pagament de dos mesos i si un cop passada la data límit no s'ha saldat el deute, l'import es cobrarà d'una targeta o descomptant-lo del salari. Durant la present legislatura només es demanarà d'inscriure's a aquells que vulguin consumir a crèdit, però quan comenci una nova legislatura, s'oferirà l'opció quan signin com a membres electes.

D'altra banda i malgrat les contínues demandes de la premsa mitjançant la Llei de Transparència (Freedom of Information Act), el bar no ha fet públics els noms dels deutors i només ha facilitat detalls com imports individuals o que dos dels sis polítics a qui s'havia condonat el deute havien mort. Malgrat que publicar els noms reduiria la morositat, la raó per la qual no ho fan és que el bar reconeix que algunes dades no són gaire acurades, fet que podria resultar en falses acusacions que, de retruc, podrien generar una demanda legal per part dels afectats.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt