Dublin hissarà la bandera espanyola durant un mes
El passat mes de desembre el ple municipal de l'ajuntament de Dublin va votar a favor d'una moció presentada per People Before Profit demanant que, en solidaritat per la brutalitat desmesurada exercida per l'Estat espanyol durant el primer d'octubre, la bandera catalana onegés durant un mes en un dels tres pals que hi ha al terrat del City Hall. La votació va ser 21 vots a favor i 18 en contra, per la qual cosa la senyera va ser hissada el 4 de gener i va voleiar al vent dublinès durant un mes.
Evidentment, veure les quatre barres al City Hall, un cèntric edifici situat a Dame Street (Dublin 2) i per davant del qual hi passen milers de persones cada dia, no va agradar gens als responsables de l'ambaixada espanyola, que van moure cel i terra a fi d'evitar-ho. En aquest sentit, alguns regidors municipals van explicar que havien estat convidats a una recepció organitzada per l'ambaixada on hi havia Ferrero Rocher a dojo.
De tota manera, malgrat la quantitat ingent de safates amb bombons col·locats formant una piràmide, no es va poder endolcir l'opinió dels regidors més díscols i la votació a favor d'hissar la bandera catalana va acabar prosperant. La cosa va agreujar-se encara més a cada pregunta parlamentària feta al Dáil amb relació a Catalunya en què, aprofitant la presència de l'ambaixador espanyol a la tribuna de convidats, molts li van recriminar l'actitud del govern de Madrid, més pròpia d'una dictadura que no pas d'una democràcia europea.
Així doncs, el becari de l'ambaixada, que sembla que és l'únic amb el cap moblat de la delegació, va idear un pla infal·lible: dur els regidors a dinar a un conegudíssim restaurant espanyol just abans d'un ple municipal. Com que l'endemà començava el període de vacances per Setmana Santa, molts regidors es van deixar anar i van endrapar paella cridant-li al cambrer repetidament "more paliela, please!”, sense saber que el safrà utilitzat per a engroguir-la era al·lucinògen.
Unes hores després el ple municipal va anar rodat per als interessos espanyols, fins i tot amb alguns regidors del Sinn Féin donant visques a Espanya i a la Guàrdia Civil, i es va votar per una àmplia majoria que la bandera “rojigualda” onejaria durant un mes al City Hall: una setmana amb el pollastre, dues amb l'escut oficial i una altra amb el toro Osborne. Els nombrosos espanyols que van assistir al ple van treure el batlle MacDonncha a espatlles i al crit de "Micheál torero, Micheál torero!".