Els funcionaris públics no són tan bons com es creia

Els funcionaris públics no són tan bons com es creia Edificis governamentals al centre de Dublin / Foto: Liffey

El departament de Despesa i Reforma Pública ha reconegut que el sistema d’avaluació de funcionaris del govern és un autèntic nyap que podria haver costat milions d’euros al contribuent irlandès. Una investigació interna va trobar que el sistema no era gens just i no tenia cap consistència a l’hora de detarminar increments de sou i promocions.

El mètode d'avaluació té una escala de 5 punts que corresponen a "inacceptable" (1), “necessita millorar” (2), “totalment acceptable” (3), “per sobre de l’estàndard” (4) i "excel·lent" (5). Amb els resultats a la mà un 65% dels avaluats tenia un 4 o un 5 i només un 1% tenia un 1 o un 2, molt lluny del que els experts que van implementar el sistema preveien: per estadística com a mínim un 10% hauria de treure un 1.

Així doncs, molts funcionaris han estat rebent una remuneració molt més alta del que els pertocaria en funció del seu rendiment, en alguns casos s'hauria doblat el salari i és per això que el govern hi aplicarà canvis substancials. En el futur s’haurà de justificar la nota mitjançant els objectius complerts i aquests objectius hauran de ser identificables, mesurables i comparables amb altres departaments o empreses públiques del mateix sector.

Font: Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt