Més llenya amb les noves taxes, ara la de l’aigua

Més llenya amb les noves taxes, ara la de l’aigua Adhesiu d'Eirigi demanant el "boicot a la taxa de l'aigua" / Foto: Liffey

Quan la polèmica sobre la taxa de l’habitatge encara continua molt calenta, amb uns 700.000 propietaris boicotejant-la i el ministre Phil Hogan amenaçant amb tot tipus de càstigs els qui no paguin, ara, el Taoiseach Enda Kenny ha anunciat que el cost dels comptadors de l’aigua anirà a càrrec dels propietaris, que hauran de pagar entre 300 i 350 euros; el preu final dependrà del tipus de propietat i de la ubicació. Per a fer front al cost d’instal·lació es ficarà la mà a la caixa del Fons Nacional de Pensions.

Fer pagar pel consum d’aigua és una de les condicions acordades amb el Fons Monetari Internacional i la Unió Europea per tal de rebre ajuda econòmica però en principi no serà fins al 2014 que es començarà a cobrar. S’havia parlat d’una tarifa plana però la taxa de l’habitatge de 100 euros ja ha creat massa malestar en considerar-se injust que tothom pagui el mateix import independentment de la renda disponible.

Els responsables de la campanya contra la taxa de l’habitatge ja han anunciat que la protesta contra la de l'aigua podria triplicar-se, no només per haver de pagar sinó pel descontentament que es podria generar pel fet que algunes cases hagin d’instal·lar un comptador de 300 euros i d’altres els surti gratuït atès que en els blocs d’apartaments no hi haurà comptadors i es pagarà seguint uns barems d’habitatges de les mateixes proporcions.

Font: Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt