Les oficines de Benestar Social es traslladaran al segle XXI

Les oficines de Benestar Social es traslladaran al segle XXI Oficina del FÁS a Dublin 1 / Foto: Liffey

La minstra de Benestar Social Joan Burton ha presentat un ambiciós pla que renovarà totalment les atrotinades oficines de Benestar Social, algunes de les quals daten dels anys seixanta i que enfonsen encara més la moral dels qui hi van a demanar un subsidi. Un altra novetat serà l’ampliació de l’horari d’atenció al públic i la integració a les oficines dels treballadors del servei de col·locació, que canvia el nom de FÁS per Solas.

El que es pretén amb aquesta mesura és integrar dos elements que, si bé estan força relacionats, actualment es gestionen per separat: els subsidis i la recerca de feina. Aquest model imita el que ja existeix a països com França, Anglaterra i Austràlia i la idea bàsica és que el dia que un nou aturat va a reclamar el subsidi és el mateix dia que comença la seva recerca de noves oportunitats de feina.

Els que no estaran tan contents són els 700 empleats del FÁS (o Solas) que han estat treballant en oficines molt modernes amb tot tipus de comoditats i que en un primer moment, abans que no es renovin totes les oficines de Benestar Social, hauran d’anar a llocs amb un ambient dels anys 60. Fa uns mesos els seus beneficis socials ja van ser motiu de polèmica i és que els dos anys anteriors a la jubilació tenien 70 dies de festa anuals per anar acostumant-se a la seva futura nova vida.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt