Amenaça nord-americana contra el transport escolar de Bus Éireann

Amenaça nord-americana contra el transport escolar de Bus Éireann Vehicles de Bus Éireann a Busáras, Dublin 1 / Foto: Liffey

Dues empreses nord-americanes de transport escolar, Trailways i la icònica empresa d’autobusos grocs de les pel·lícules IC Bus Corporation, preparen una demanda legal per obligar el govern irlandès a obrir el mercat de transport d'alumnes a empreses privades. Des del 1960 el departament d’Ensenyament adjudica automàticament el servei a Bus Éireann, que rep 150 milions d’euros anuals i transporta uns 110.000 alumnes cada dia amb autocars propis o subcontractats.

Segons els nord-americans, amb la llei europea a la mà el govern hauria de convocar un concurs públic que, en cas de guanyar-lo ells, acabaria amb el malbarat econòmic actual de Bus Éireann perquè la competència entre empreses faria reduir els costos. A més, han promès la construcció d’una planta de producció d’autobusos si el contracte durés com a mínim 10 anys, considerat el període mínim per recuperar la inversió.

Per la seva banda i amb l’actitud xulesca tan típica dels que porten molts anys treballant al transport públic irlandès, Bus Éireann ha afirmat que és l’unica organització a Irlanda amb la capacitat, aptituds i experiència per gestionar el transport escolar d’una manera eficient. Per justificar-ho ha citat un informe del departament d’Ensenyament dient que el servei actual era eficient.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt