Mala maror a la policia per un procés de selecció a l’exèrcit

Mala maror a la policia per un procés de selecció a l’exèrcit L'exèrcit irlandès fent exercicis d'entrenament / Foto: Defence Forces

Una de les primeres mesures endegades pel govern irlandès per intentar reduir la despesa va ser la prohibició de contractar nous funcionaris a partir de la primavera del 2009 i això ha fet que alguns serveis públics se’n ressenteixin. És el cas de la policia que, entre aquesta prohibició i la jubilació de molts agents abans de la data límit del 28 de febrer d’enguany per no perdre part de la pensió, ha vist minvar el seu personal fins al punt que hi ha comissaries on no hi ha agents d’un cert rang.

Però l’anunci d’un procés de selecció a l’exèrcit en què s’ofertaven 600 places ha indignat encara més el cos policial que, per boca del president de l’Associació de Representants Policials Damien McCarthy, ha demanat al ministre de Justícia Alan Shatter si Irlanda estava en guerra. Aquesta pregunta no ha agradat gens a Shatter que ha dit que les dues forces, policia i exèrcit, no han estat mai en competència i que comentaris d’aquest tipus no s’haurien de repetir.

Per la seva banda, McCarthy ha dit que en cap moment ha volgut denigrar l’exèrcit a qui ha expressat el més sentit respecte. Ha acabat contestant-se a ell mateix dient que sí, que Irlanda està en guerra contra el crim.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt