L’AA diu que els límits de velocitat són can pixa

L’AA diu que els límits de velocitat són can pixa Entrada a la zona de 30 km/h a North Frederick Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

L’associació d’automobilistes AA ha dit que els límits de velocitat a bona part de la xarxa viària són can pixa i no tenen cap sentit. L'AA ha arribat a aquesta conclusió després d’analitzar les dades enviades per 20.000 conductors amb 204 casos concrets on la senyalització indicava una velocitat màxima que no s’avenia amb la carretera,  85 per massa alta i 119 per massa baixa. El cas més espectacular és un camí de carro (boreen) al comtat de Westmeath on es pot circular a 80 km/h.

Un altre punt que ha rebut moltes crítiques ha estat la zona de 30 km/h al centre de Dublin que, segons els automobilistes, genera congestió i mala llet. També troben que és antinatural per als cotxes moderns circular tan lentament i a més, afecta la qualitat del transport públic atès que la majoria de línies d’autobús passen per aquesta zona 30. Altres vies on el límit és massa baix, 60 km/h, són l’N4 Lucan Road a Leixlip (Comtat de Kildare), l’N25 a la variant de Waterford i l’N32 a Malahide Road (Comtat de Dublin).

Ara l’AA enviarà l’informe al departament de Transport amb qui mantindrà una reunió. Aquest departament demanarà a les administracions locals que actuïn en relació a l’informe perquè són les responsables d’adaptar la velocitat de les carreteres nacionals en cas que els preceptius 80 km/h no s’adeqüin a l’especificitat de la via.   

Font: Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt