El cep hauria d’augmentar un 60% per deixar de ser deficitari

El cep hauria d’augmentar un 60% per deixar de ser deficitari Un cotxe amb un cep a North Great George Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

A Dublin hi ha coses que no canvien i una d’aquestes coses és l’import que els automobilistes han de pagar perquè un operari de l’ajuntament els tregui el cep del pneumàtic del cotxe que han deixat mal aparcat o sense el tiquet del parquímetre. Des de l’any 1998 s’ha de pagar 80 euros i aquesta invariabilitat en 14 anys implica que en termes reals el preu ha baixat un 25%, tot el contrari de la benzina que s’ha doblat.

Segons els càlculs de l’ajuntament, amb el nivell de ceps que es posen actualment s’hauria d’apujar l’import a 130 euros per arribar a cobrir el cost de 7 milions d'euros que que calen per mantenir el Dublin Street Parking Services, el departament municipal que s’encarrega del servei. Bàsicament, un increment del 60% o de 50 euros respecte el preu d’ara.

A més, per agreujar el problema, aquest servei sembla una sucursal de les germanetes de la caritat i en molts casos reemborsen l’import o la meitat de l’import si l’excusa que dóna l’infractor és prou bona. El cas de traca i mocador és el dels turistes que en la majoria d'ocasions, en un gest del consistori per oferir una bona imatge de la ciutat, se’ls perdona la multa.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt