S’acaba la tècnica de no portar el carnet de conduir al judici

S’acaba la tècnica de no portar el carnet de conduir al judici Circulació densa a Drumcondra Road, Dublin 9 / Foto: Liffey

El govern ha posat fi a la tècnica utilitzada per molts ciutadans de no portar el carnet de conduir als judicis per delictes de trànsit i d’aquesta manera evitar que se’ls comptabilitzin els punts. Els infractors reben una notificació i habitualment paguen la multa i se’ls posa els punts al carnet però n’hi ha que apel·len via jutjat i aquí la situació canvia.

Fins a l’octubre del 2010 la llei no obligava a portar el carnet de conduir al judici i com que els funcionaris no tenien autoritat per demanar els detalls personals als infractors uns 85.000 conductors que havien comès alguna infracció continuaven tenint el carnet net com una patena. El febrer del 2010 el diari Irish Independent va descobrir que només 731 conductors havien estat penalitzats tot i que hi havia 18.387 condemnes.

El text de la llei va canviar per corregir la situació però no el de les citacions judicials, que ha continuat sense fer esment de l’obligació de portar el carnet. Així doncs i malgrat el canvi del text, els conductors han pogut continuar esquivant la comptabilització de punts però, segons el ministre de Transport Leo Varadkar, això s’acabarà el 16 de maig quan també es canviï el text de les citacions i es multi als qui no el portin. A més, els punts cauran igual es porti o no el carnet.

Font: Irish Times   

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt