Els capellans catòlics no compliran la llei d’informar sobre abusos

Els capellans catòlics no compliran la llei d’informar sobre abusos El ministre de Justícia Alan Shatter / Foto: thejc.com

Els 10 anys de presó de pena màxima que preveu la nova llei per a qui no informi la policia d’abusos a menors no són motiu de preocupació per alguns capellans catòlics que han volgut deixar clar que no tenen cap intenció de violar el secret confessional. En paraules del bisbe auxiliar de Dublin Raymond Field “el que es digui al confessionari quedarà al confessionari” i com ja ha passat en alguna ocasió, s’excomunicarà aquells que no respectin aquesta norma.

Aquesta ha estat la resposta crítica al ministre de Justícia Alan Shatter que, mentre presentava els detalls de la nova llei, es va preguntar si hi havia algú capaç de viure amb la consciència tranquil·la en cas que un abusador de menors en sèrie confesses les seves accions a un capellà. L’Església Catòlica ha dit que no té cap problema a l’hora d’informar d’abusos sempre i quan la informació no hagi estat facilitada via confessió.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt