Comencen els nous torns policials

Comencen els nous torns policials Desplegament policial durant la visita de la reina d'Anglaterra / Foto: Liffey

En compliment de l’Acord del Croke Park i després de 40 anys amb el mateix sistema de torns la policia va començar ahir un nou sistema de torns que hauria de fer més eficient el servei, sobretot en els moments de més demanda com són les nits del cap de setmana. Alhora s’adaptarà a la disminució d’efectius fruit de la jubilació massiva d’agents sense ser reemplaçats a causa de la prohibició de contractar nous reclutes; s’ha passat de 14.400 efectius a principi del 2011 a 13.603 al març d’enguany.

Fins al moment els torns s’organitzaven en base a quatre unitats policials que treballaven en cicles de 8 hores i una de les unitats descansava. Ara el torns seran de 10 hores i l’hora d’inici no serà sempre la mateixa sinó que esglaonada; el cicle serà 6 dies de feina i 4 de festa amb una mitjana de 40 hores setmanals. D’aquesta manera es complirà amb la Llei Laboral del Temps de Treball.

Segons els sindicats policials, qquest nou sistema de torns no suposarà cap cost addicional ni afectarà el salari dels agents. Hi haurà un període pilot durant un any després del qual es farà un referèndum entre els policies perquè hi donin el vistiplau definitiu.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt