Augmenta la pressió perquè el Cardenal Brady dimiteixi

Augmenta la pressió perquè el Cardenal Brady dimiteixi El Cardenal Seán Brady / Foto: Wikipedia

Des que dimarts passat la BBC va emetre un reportatge en què s’acusava el Cardenal Seán Brady de no haver fet res quan va rebre informació sobre abusos sexuals a menors perpetrats pel capellà Brendan Smyth a Irlanda del Nord durant els anys setanta la pressió de la classe política ha anat in crescendo, sobretot per part del Labour Party que, des que és al govern ha fet tot el possible per desmantellar qualsevol influència de l’Església Catòlica a la societat irlandesa.

Els que s’han acarnissat més amb Brady han estat el Tánaiste (viceprimer ministre) Eamon Gilmore i el ministre d’Ensenyament Ruairí Quinn. Gilmore, parlant a títol personal, ha dit que després d’aquest escàndol el cardenal no pot continuar exercint el càrrec i Quinn ha mostrat la seva preocupació assegurant que no se sentia molt confortable tenint a Brady com a cap de la institució que controla la majoria de les escoles d’Irlanda.

Segons un exagent del RUC (actual PSNI) proper a la investigació, Smyth podria haver abusat de fins a 30 menors entre 1975 i 1991 però n’hi podria haver molts més. L’exagent afirma que si s’hagués denunciat el cas l’any 1975 s’hauria pogut evitar el sofriment de moltes víctimes però que en aquella època hi havia una cultura on tot quedava dins de la institució.

Font: Newstalk i Irish Independent

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt