Els de l’Hospital Nacional Infantil hi tornen

Els de l’Hospital Nacional Infantil hi tornen Disseny del rebutjat National Children's Hospital / Foto: newchildrenshospitalplanningapplication.ie

Després de la patacada que va suposar el rebuig d’An Bord Pleanála al projecte de l’Hospital Nacional Infantil al costat del Mater Hospital per les seves formes descomunals que haurien trencat l’skyline dublinès, ara els seus impulsors hi tornen amb un disseny més proporcionat sis pisos inferior al projecte inicial i que aprofitaria part del vell edifici de 150 anys per a encabir els que havia d’anar als sis pisos suprimits. Seria un 50% més gran gràcies a la donació d’un edifici annex de les Germanes de la Mercè (Sisters of Mercy).

D’altra banda, continuen les ofertes de terrenys per construir l’hospital en un altre lloc i ja hi ha unes 15 possibles localitzacions, la majoria sortirien de franc car són terrenys de promotors immobiliaris que els regalarien a canvi de poder desenvolupar les zones del voltant. També s’ha parlat de situar-lo a prop d’altres hospitals existents com el de Tallaght, Saint James, Connolly o The Coombe.

L’últim a dir-hi la seva ha estat el ministre d’Esports Leo Varadkar que ha sondejat uns terrenys a Abbotstown (Dublin 15) on s’hi hauria d’haver construit un centre d’alt rendiment per a l’elit esportiva irlandesa i on s’hi incloïa el famós Bertie Bowl, actualment convertit en camp de patates. El quango propietari del terreny, el National Sports Campus Development Authority, ha confirmat que podrien donar 40 acrees per al National Children’s Hospital.

Font: Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt