La meitat d’aprenents de conductor infringeix la llei

La meitat d’aprenents de conductor infringeix la llei Una ela indicant que hi ha un conductor aprenent / Foto: Liffey

L’operació “Aprenent de Conductor” realitzada per la policia els dies 1 i 2 de març i el 19 d’abril va tenir un resultat molt preocupant amb bona part dels 2.200 aprenents aturats incomplint la llei de diverses maneres: un 43% no anava acompanyat per algú amb més de dos anys de carnet (full licence-holder) i un 30% no duien l’adhesiu amb l’ela indicant que estan aprenent.

A data 31 de març a Irlanda hi havia 235.984 conductors sense carnet que han d’anar acompanyats per algú que tingui carnet i alhora renovar la seva llicència provisional cada cert temps. Fa poques setmanes van publicar-se algunes xifres curioses sobre gent de més de 80 anys que encara no té la "full licence".

Des de la Road Safety Authority han alertat que en aquests casos les companyies d’assegurances només cobreixen els danys a tercers però no els danys soferts per un conductor aprenent que infringeixi la llei; també han recordat que dur l’ela serveix per a protegir els conductors novells alertant la resta d’usuaris de la via que vagin amb compte. La Unió d’Estudiants també ha mostrat el seu suport a l’operació de la policia i ha recordat als seus adherits que han de complir la llei.

Font: Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt