La samarreta del Derry Lliure incorpora el català

La samarreta del Derry Lliure incorpora el català La samarreta del Derry Lliure / Foto: Museum of Free Derry

El Museu del Derry Lliure, situat al Glenfada Park del barri republicà del Bogside, ha començat a comercialitzar una samarreta on hi apareix un dels lemes més famosos de la segona ciutat nord-irlandesa, “You are now entering Free Derry”, en 8 idiomes, entre els quals hi ha el català. A banda de l’anglès i el gaèlic les altres llengües són l’italià, el castellà, el francès, l’alemany i l’èuscar.

Segons Adrian Kerr, director del museu, els visitants són en la seva majoria estrangers i alguns els han informat que els agradaria veure el lema del Derry Lliure traduït a la seva llengua; així doncs, per fer la samarreta més atractiva i popular han decidit produir una versió plurilingüe que ja és a la venda per 10 lliures esterlines.

El Museum of Free Derry, creat gràcies al treball del Bloody Sunday Trust, repassa els episodis més importants de la història d'aquesta ciutat que ha estat totalment marcada pels "Troubles", nom amb què es coneix el conflicte entre republicans i unionistes a Irlanda del Nord. 

Si voleu comprar una samarreta sense haver de viatjar fins a Derry heu d’anar a la pàgina de contacte de la web del museu on hi trobareu el correu electrònic. A la pregunta del Liffey, Adrian Kerr ha informat que les samarretes es poden enviar per correu a Catalunya amb un cost addicional d’entre 2 i 3 lliures esterlines. Al canvi actual 13 lliures equivaldrien a una mica més de 16 euros.

Font: Derry Journal

URL curta: ves.cat/hk-p

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt