Es presenta oficialment la "Trobada 2013"

Es presenta oficialment la "Trobada 2013" Mapa de la diàspora / Foto: The Gathering Ireland 2013

El govern ha presentat oficialment el projecte "The Gathering 2013" (La Trobada 2013) que amb l’objectiu d’incrementar els ingressos per turisme pretén portar a Irlanda uns 325.000 visitants extra provinents dels 70 milions de persones que es calcula que formen part de la diàpora irlandesa arreu del món i que podrien deixar a l’economia local uns 170 milions d’euros.

El Taoiseach Enda Kenny ha fet una crida a totes les comunitats, des de barris a les grans ciutats fins a poblets en zones rurals, a clubs esportius, associacions i empreses perquè es posin a treballar junts en l’organització d’esdeveniments que serveixin per a fer tornar a Irlanda durant uns dies aquells que per una raó o altra han hagut de marxar. Segons Kenny, la Trobada 2013 ha de servir per a unir el país i superar les dificultats econòmiques.

De moment alguns clans irlandesos com els O’Dea del comtat de Clare, els Gallagher de Donegal i els Fitzgerald de Limerick ja han fet una crida als seus membres per a reunir-se durant l’any vinent. També algunes empreses com Google, Facebook, KPMG o PWC han anunciat que celebraran congressos mundials a Irlanda, amb la qual cosa n’hi haurà que no tindran cap més alternativa que venir.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt