300.000 euros a repartir entre els qui no estampin l'autobús

300.000 euros a repartir entre els qui no estampin l'autobús Vehicles de Bus Éireann estacionats a Busáras, Dublin 1 / Foto: Liffey

L'empresa pública d'autobusos Bus Éireann destina uns 300.000 euros anuals per premiar els conductors que no tenen cap accident durant un període mínim de 12 mesos (o 200 dies treballats) mitjançant un val de 250 euros anomenat Guardó per Conducció Segura. També hi ha un premi extra, via sorteig, de 1.500 que es realitza a cada una de les 5 regions en què es divideixen les rutes.

Aquesta pràctica s'ha dut a terme des de fa molts anys i l'únic canvi, a partir del 2009, ha estat donar vals en lloc de diners en metàl·lic. També hi ha premis en cas de no acumular cap accident en diversos anys tot i que el seu valor és més aviat un reconeixement simbòlic: als 5 anys se'ls dóna un pin, als 10 un gerro, als 15 una safata de plata, als 20 un altre gerro, als 25 un rellotge, als 30 un rellotge de paret i als 30 una làmpara i un diploma.

Segons un portaveu de l'empresa, la majoria de conductors de Bus Éireann, uns 1.200 d'un total de 1.600, tenen un molt bon historial al volant i això no és gens fàcil tenint en compte l'estat d'algunes carreteres interiors i el més d'un milió de quilòmetres que poden arribar a recórrer alguns conductors. A més la poca accidentalitat té un benefici col·lateral: l'estalvi en reparacions.

Font: Irish Times

Torna a dalt