Al carrer Grafton li canviaran els colors

Al carrer Grafton li canviaran els colors Les rajoles vermelles de Grafton Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

L'ajuntament de Dublin invertirà 2.5 milions d'euros per canviar les rajoles de Grafton Street (Dublin 2), el carrer més comercial de la capital irlandesa, que va ser remodelat a mitjan anys vuitanta convertint-lo en una zona únicament per a vianants, incloent-hi els carrers del voltant.

Des de llavors les rajoles del model anomenat Eurobrick han sofert el desgast provocat pels milions de persones que l'han trepitjat i actualment no hi ha dia que no s'hagin de fer reparacions en qualsevol punt del seu recorregut entre Nassau Street i Saint Stephen's Green.

La nova pavimentació imitarà la de Henry Street (Dublin 1), considerat el seu equivalent a la banda nord de la ciutat, amb rajoles de color gris. De tota manera i per destacar llocs d'interès o interseccions amb altres carrers també hi haurà rajoles de color grana rosat; el mobiliari urbà serà el mateix que el que hi ha ara.

La previsió ès que els treballs, només al carrer Grafton, durin un any i s'intentarà fer-ho de tal manera que es causin les mínimes molèsties tant als vianants com als comerciants. La remodelació dels altres carrers de la zona podria durar fins a 3 anys més i es farà de manera esglaonada.

Font: Irish Times 

Torna a dalt