Roben el cor Saint Laurence O'Toole, patró de Dublin

Roben el cor Saint Laurence O'Toole, patró de Dublin La gàbia amb el cor de fusta que conté el cor de Saint Laurence O'Toole / Foto: Wikipedia

El cor de Saint Laurence O'Toole, patró de Dublin, ha estat robat de la Catedral de Christchurch i la policia ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per tal d'aportar qualsevol tipus d'informació sobre moviments sospitosos que permeti descobrir-ne els autors. Segons fonts de la comissaria de Kevin Street (Dublin 8), es creu que els fets van passar entre el divendres al vespre i dissabte al migdia.

Seguint una tradició cristiana molt arrelada a Irlanda de guardar òrgans de sants, el cor de Saint Laurence O'Toole era dins d'un cor fet de fusta que alhora era dins d'una gàbia construïda amb barres de ferro i exposada a la capella de Saint Lauds d'aquesta catedral pertanyent a l'Església d'Irlanda (anglicana). El sant va néixer al comtat de Kildare l'any 1128 i va ser arquebisbe de Dublin entre 1161 i 1180, éssent canonitzat pel Papa Honorius III el 1225.

Font: The Journal.ie

Torna a dalt