Pocs protestants a les escoles protestants

Pocs protestants a les escoles protestants Glenageary/Killiney National School, Comtat de Dublin / Foto: Glenageary/Killiney N.S.

L'enquesta realitzada en el 85% de les escoles protestants de la República d'Irlanda i en què hi van participar 2.134 families dona fe que a les escoles de la branca irlandesa de l'Església Anglicana (Church of Ireland) hi ha alumnes de diverses religions.

Però el que destaca més és el nombre de protestants, concretament un 38% del total, força baix per ser escoles d'aquesta religió. La resta d'alumnes són catòlics en un 25%, un 7.4% no és de cap religió, un 20% són cristians sense especificar i un 6% són protestants de grups minoritaris com els Pentecostistes.

Una característica de les escoles protestants és que són molt inclusives i no posen cap impediment a l'hora d'acceptar alumnes d'altres religions. L'educació es basa en un cristianisme que no està influït per cap creença concreta i la formació religiosa es considera una feina de la parròquia més que no pas de l'escola.

Un dels motius pels quals els pares d'alumnes no protestants trien aquestes escoles és precisament aquest cristianisme obert a la resta de confessions cristianes i la inclusivitat sense reserva. Per a la meitat dels pares enquestats també és molt important el criteri acadèmic i els alumnes de les escoles protestants acostumen a sortir molt ben preparats.

Font: Irish Times

Torna a dalt