123 nous treballadors cobriran 1.222 jubilacions

123 nous treballadors cobriran 1.222 jubilacions Mid Western Regional Hospital, Limerick / Foto: Punch Consulting Engineers

Segons dades facilitades pel Servei de Salut a la regió de l'oest, que va de Donegal fins a Limerick, les 1.222 vacants que han deixat els qui s'han acollit al programa de prejubilacions del govern seran cobertes per 123 nous treballadors. Aquest programa penalitza, mitjançant un canvi en el càlcul de la pensió que redueix l'import a cobrar, aquells funcionaris amb molts anys de servei que no es jubilin.

Els 123 nous empleats seran destinats a places on és imprescindible reemplaçar els que es jubilen com els serveis de cara al públic, servei de cures intensives i neonatal. Tot i la crida a la calma del govern assegurant que hi ha plans de contingència per cobrir les vacants, durant les darreres setmanes ha sorgit el temor per la possible manca d'efectius en els serveis públics a partir de la data límit per jubilar-se fixada pel 29 de febrer.

Al problema de les jubilacions s'hi ha de sumar l'excés de demanda en alguns hospitals com el de Limerick, on molt sovint s'envia els pacients cap a d'altres hospitals perquè ja no hi cap ningú més. Per complicar una mica més les coses també s'ha de tenir en compte l'alt absentisme laboral que afecta el Servei de Salut, especialment a la zona de l'oest, on fer un sickie està de moda.

Font: Irish Examiner 

Torna a dalt