L’Smithwick Tribunal demana més temps (de deliri)

L’Smithwick Tribunal demana més temps (de deliri) L'aparcament de la comissaria de Dundalk, Comtat de Louth / Foto: Eric Jones via geograph.ie

El tribunal amb nom de cervesa, Smithwick* que és el cognom del jutge que el presideix, ha demanat més temps per poder escoltar més testimonis i reunir més proves que li permetin redactar l’informe final. Aquest tribunal establert l’any 2005 investiga la presumpta col·laboració de la policia irlandesa amb l’IRA en l’emboscada que va costar la vida a dos membres del RUC (l’antic nom de la policia nord-irlandesa, ara s’anomena PSNI) a prop d’un pas fronterer amb Irlanda del Nord el mes de març del 1989 just després d’haver fet una visita a la comissaria de la Garda a Dundalk (Comtat de Louth).

En principi l’informe hauria d’haver estat publicat el passat novembre però el ministre de Justícia Alan Shatter va aprovar una extensió de 6 mesos. Durant les sessions de l’Smithwick Tribunal hi han passat tot tipus de personatges, com membres de les dues policies (Garda i PSNI) i membres dels serveis secrets tant d’Irlanda com del Regne Unit, que s’han contradit els uns amb als altres explicant històries rocambolesques molt sovint fregant el deliri.

Font: Irish Times

* Pronunciat "Smithick" sense la w

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt