Nova norma per evitar el frau en l’impost de circulació

Nova norma per evitar el frau en l’impost de circulació Rètol indicant on és l'Oficina de l'Impost de Circulació / Foto: Liffey

El ministre de Medi Ambient Phil Hogan ha anunciat un canvi en la normativa sobre l’impost de circulació que acabarà amb l’escletxa legal utilitzada per alguns automobilistes a fi de no pagar aquest impost durant determinats períodes. Actualment si un conductor s’oblida de pagar quan li venç el període, pot anar a l’oficina que gestiona l’impost al cap d'uns mesos, dir que no ha fet servir el cotxe durant el període impagat i no pagar.

A partir d’ara s’haurà d’anar a l’oficina al principi del període en què es preveu que no s’utilitzarà el cotxe i no després; a més, si es fa el pagament més tard del que tocava s’haurà de pagar retrospectivament independentment que s’hagi utilitzat el cotxe o no. En cas de ser enxampat conduint durant el període de suposada “no circulació” se li imputarà un delicte de falsedat documental i de conduir sense el permís de circulació.

L’organització d’automobilistes AA ha donat el seu suport a la mesura dient que si un cotxe no s’utilitza és lògic que no s’hagi de pagar l’impost i també que s’hagi de dir abans i no després. Es calcula que l’Estat evitarà un frau valorat en 55 milions d’euros.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt