Punt i final a la protesta de Vita Cortex

Punt i final a la protesta de Vita Cortex Foto de família dels treballadors a la seva sortida / Foto: Facebook Vita Cortex Workers

23 treballadors de l’empresa Vita Cortex a Cork van posar ahir punt i final a la seva protesta que ha durat 161 dies; van iniciar-la a mitjan desembre tot just després que se’ls comuniqués que la fàbrica tancava i que no hi havia diners per pagar les indemnitzacions basades en els contractes de treball i en les pautes seguides per l’empresa en casos similars anteriors. Hi havia empleats, com Jim Power, que hi havien treballat durant 42 anys.

Al principi tant els treballadors com els representants dels propietaris van romandre inamobibles en les seves posicions però la pressió de sindicats, l'adminstració i l'opinió pública va fer que l’empresa millorés l’oferta i s’arribés a un acord al 139è dia de protesta. El fet que no hagin abandonat les instal·lacions fins al 161è dia ha estat causat per la decisió dels participants a esperar que tots haguessin cobrat, situació que va donar-se ahir.

Font: Newstalk

Foto original

Torna a dalt