El Comú dóna el vistiplau al nou Liberty Hall

El Comú dóna el vistiplau al nou Liberty Hall Disseny del nou Liberty Hall a Eden Quay des d'O'Connell Bridge, Dublin 1 / Foto: Archiseek

Amb la segona sol·licitud del sindicat Siptu ha anat millor i el Comú de Dublin ha aprovat el permís d'obres per a la construcció del nou Liberty Hall que haurà de substituir l'actual perquè segons Siptu, propietari i ocupant de l'edifici, era molt modern quan el van inaugurar l'any 1965 però ara ha deixat de ser funcional i no compleix amb les necessitats de l'organització.

Primer s'haurà d'enderrocar l'edifici actual de 17 plantes i després es construirà el nou Liberty Hall amb 22 pisos, els 17 primers d'oficines, de les quals Siptu n'ocuparà el 50% i la resta d'espai el llogarà. Als darrers 5 pisos hi haurà sales de conferències i un mirador amb parets de vidre que permetran obtenir vistes panoràmiques de tota la ciutat. També hi haurà un ascensor exterior de vidre i un teatre a la planta baixa on actualment ja n'hi ha un.

De tota manera el permís d'obres està subjecte al compliment de 19 condicions relacionades, entre d'altres, amb el disseny dels pisos superiors i de la planta baixa, a les mesures que s'adoptaran per no interferir el trànsit i a proves de resistència al vent. Les parts interessades poden fer al·legacions durant un mes a An Bord Pleanála i s'espera que la majoria faran referència a l'alçada, com ja va passar quan el projecte va estar exposat al Comú.

Font: Irish Times

Torna a dalt