An Bord Pleanála tomba l'Hospital Nacional Infantil

An Bord Pleanála tomba l'Hospital Nacional Infantil Disseny de l'Hospital Nacional Infantil / Foto: New Children's Hospital

An Bord Pleanála, l'ens públic que s'encarrega de gestionar els permisos urbanístics, ha tombat el projecte de construcció de l'Hospital Nacional Infantil que s'havia de fer al costat del Mater Hospital a la part nord del centre de Dublin. La decisió s'esperava per al passat mes de gener però la complexitat del cas n'ha fet retardar el resultat final durant unes setmanes.

Les raons adduïdes són evidents i és que les dimensions d'aquest centre sanitari, que consistia en un bloc de 164 metres de llarg per 74 d'alçada, resultaven incongruents amb l'skyline de la capital irlandesa i creava un gran impacte visual. Un cop acabat, el 2016, hauria estat el més gran d'Irlanda i un dels projectes més cars de la història amb un pressupost inicial de 650 milions d'euros.

La construcció d'un hospital nacional hauria d'acabar amb la situació actual en què hi ha tres hospitals (Temple Street, Crumlin i Tallaght) i ha estat una font inesgotable de discussions polítiques per trobar-li una ubicació que complís amb diversos criteris. El rebuig d'An Bord Pleanála ha alimentat les reaccions tant del govern com de l'oposició i ha generat alarma entre els responsables mèdics que han denunciat que els més perjudicats seran els infants que necessitin rebre tractament.

Enda Kenny ha reiterat el compromís del govern de construir aquest hospital abans d'acabar el seu mandat i ha assegurat que es faran les modificacions necessàries per encabir el projecte dins de les limitacions imposades per An Bord Pleanála. D'altra banda, el ministre de Sanitat James Reilly ha afirmat que cercaran una solució el més aviat possible, sobretot tenint en compte que ja han gastat 35 milions en consultoria i disseny.

Font: Irish Times

Torna a dalt