Spike Island, l'Alcatraz irlandès

Spike Island, l'Alcatraz irlandès Vista d'Spike Island, Comtat de Cork / Foto: East Cork Tourism

El juliol del 2010 el departament de Justícia va transferir a l'ajuntament de Cork l'Spike Island, una illa de 106 acres situada al port de Cobh que havia tingut diverses utilitats des que el segle VII s'hi va establir una orde religiosa. L'època en què fou una presó va començar al segle XVII durant les guerres Cromwellianes i va acabar l'any 2004.

Durant els segles XVIII i XIX era el punt de partida per a tots aquells presoners que eren enviats a les Índies Occidentals o a Austràlia, més concretament a Van Diemen's Land a l'illa de Tasmània. Així doncs, Spike Island era el darrer lloc d'Irlanda que veien els convictes i va romandre en mans britàniques fins el 1938. Curiosament, Cobh també va ser l'últim port on va atracar el Titànic i el proper mes d'abril s'ha previst commemorar-hi el centenari.

L'objectiu de l'ajuntament és promoure l'illa com a atracció turística a l'estil de l'antiga presó d'Alcatraz a la badia de San Francisco que remarqui el paper que ha jugat en la històroa d'Irlanda. Demà dimecres al Commodore Hotel de Cobh hi haurà una sessió de consultes amb les parts interessades que podran veure el projecte i dir-hi la seva.

Font: Irish Examiner

Torna a dalt