A Roundstone es queden sense caixer automàtic

A Roundstone es queden sense caixer automàtic Cal Ferron a Roundstone, Comtat de Galway / Foto: Google Street View

Bank of Ireland ha decidit retirar el caixer automàtic que té dins de l'establiment Ferron's a Roundstone (Comtat de Galway), que és l'únic existent en aquesta petita població de Connemara, cosa que implicarà que qui necessiti diners haurà d'agafar el cotxe o un taxi i recórrer els 8 km que la separen de la veïna Ballyconneely.

El fet que Roundstone sigui un lloc turístic ha creat alarma entre els empresaris del sector perquè molts establiments no tenen terminals per a targetes de crèdit i sempre han comptat amb el caixer de cal Ferron per a les necessitats monetàries, tant les pròpies com les dels clients. La manca de diners en efectiu podria fer que molts visitants decidissin anar a d'altres zones més “equipades”.

El més curiós d'aquesta història és el rudimentari sistema en què es basa el funcionament dels caixers situats dins de comerços a tot Irlanda i que molta gent no coneix. Segons Michel Reynolds, propietari de l'establiment, és ell mateix qui recarrega el caixer amb part dels diners que genera el seu negoci; per exemple, si fa 2.000 euros de caixa els posa al caixer i quan algú treu diners Bank of Ireland credita el compte de Reynolds i debita el compte del qui treu diners.

El problema, segons una portaveu de Bank of Ireland, és que els diners que posa Reynolds no són suficients per fer front a la demanda de gent que vol treure'n i el caixer està molt sovint fora de servei; en aquest cas Reynolds ha de pagar una penalització al banc i no li surt a compte.

La portaveu del banc ha reconegut el gran impacte de la mesura i que l'objectiu de l'entitat serà sempre servir de la millor manera totes les comunitats però alhora ha afirmat que la decisió s'ha pres després d'un temps de reflexió que ha determinat que aquest caixer no prestava el servei esperat.

Font: Irish Times

Foto del caixer 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt