Furor per comprar una e-voting machine a 100 euros

Furor per comprar una e-voting machine a 100 euros Una e-voting machine / Foto: electronicvoting.ie

Semblava que l’afer de les e-voting machines s’havia acabat amb la compra de les 7.500 màquines per part de l’empresa KMK Metal Recycling del comtat d’Offaly, que va guanyar el concurs públic amb una oferta de 70.000 euros i que tenia intenció de desmuntar-les per vendre’n els materials per separat però, incomplint el contracte de venda que diu que s’han de reciclar, podria no ser així.

Segons el director general de KMK, Kurt Kyck, en els darrers dies han rebut una allau de sol·licituds per poder quedar-se una de les màquines, un exemple més del malbarat de diners públics durant els anys de bonança. L’empresa ha decidit vendre 100 e-voting machines a un preu de 100 euros i si la febre compradora continua acceptaran ofertes per sobre dels 100 euros. Una de les persones interessades és el fill d’un conegut polític que li agradaria regalar-li una e-voting machine a la seva mare.

D’altra banda s’ha sabut que malgrat haver-se tret de sobre aquestes màquines el contribuent continuarà pagant pel lloguer d’un magatzem al comtat de Monaghan perquè el govern va signar un contracte per a 25 anys a 21.500 euros anuals, és a dir, que d’aquí al 2029 l’Estat haurà de pagar un total de 370.000 euros per un magatzem que no utilitza.

Fonts: Irish Times i Irish Independent

Torna a dalt