Possible vaga als aeroports pel dèficit al pla de pensions

Possible vaga als aeroports pel dèficit al pla de pensions El vestíbul d'arribades a la Terminal 2 de l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

Més de 4.000 treballadors dels aeroports gestionats per la Dublin Airport Authority (DAA - Dublin, Cork i Shannon) votaran a partir d'aquest divendres si comencen una sèrie d’accions de protesta, fins i tot podrien incloure una vaga, després que els sindicats hagin rebutjat el pla de la DAA i Aer Lingus per tal de solucionar el dèficit de 700 milions d’euros que acumula el pla de pensions. Les votacions duraran fins al 30 de juliol i seguint el procediment legal establert, en cas que hi hagués vaga seria com a molt d'hora una setmana més tard.

Per als treballadors afectats tot el que no sigui injectar diners directament al pla de pensions és inacceptable perquè, segons diuen, aquesta és l’obligació de l’empresa, tant contractualment com moral, a més de disposar d'una gran quantitat de diners en efectiu. Per la seva banda la companyia Aer Lingus ha assegurat que mantenen el seu compromís de trobar una solució al dèficit i que està disposada a negociar sota la supervisió de la Comissió de Relacions Laborals.

Font: Irish Independent  

Torna a dalt